Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-02@11:30:03 GMT

امکان بهبود ترمیم پوست پس از سوختگی‌های شدید

تاریخ انتشار: ۳۱ مرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۰۳۶۴۴۵

امکان بهبود ترمیم پوست پس از سوختگی‌های شدید

پژوهشگران کانادایی با همکاری دکتر "سپیده عباسی"، دانشمند ایرانی موفق شدند به بینش‌های جدیدی در مورد ترمیم پوست پس از سوختگی شدید دست یابند.

به گزارش ایسنا و به نقل از فلیپبرد، افرادی که از سوختگی شدید و زخم‌های گسترده پوستی رنج می‌برند، معمولا باید با ظاهر بدشکل این زخم‌ها که اغلب سوزش و خارش زیادی نیز به همراه دارند، زندگی کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

دلیل این موضوع این است که فرآیندهای ترمیم بدن، با تمرکز بر پیشگیری از عفونت و بستن فوری زخم‌ها تکامل می‌یابند؛ در نتیجه بازسازی پوست و بازیابی بافت طبیعی پوست در اولویت قرار ندارد.

پژوهشگران "دانشگاه کلگری" (University of Calgary) کانادا با همکاری دکتر "سپیده عباسی" (Sepideh Abbasi)، دانشمند ایرانی این دانشگاه موفق شده‌اند تا گامی به سوی درک بهتر نحوه ترمیم زخم و ارائه داروهای بهتری برای این کار بردارند.

دکتر "جف بیرناسکی" (Jeff Biernaskie)، سرپرست این پژوهش گفت: ما گروه خاصی از "سلول‌های پیش‌ساز" (progenitor cells) را شناسایی کرده‌ایم که در غشای میانی پوست زندگی می‌کنند و ارتباط عمیقی با پوست دارند. سلول‌های پیش‌ساز، منحصر به فرد هستند زیرا می‌توانند دستخوش تقسیم سلولی شوند و سلول‌های جدیدی را برای حفظ یا ترمیم بافت‌ها تولید کنند. سلول‌های پیش‌ساز، پس از ایجاد زخم، فعال و تکثیر می‌شوند و سپس به محل زخم می‌روند تا بافت جدیدی را بسازند و جای زخم را پر کنند.

وی گفت: این گروه پژوهشی در یک دوره پنج ساله تلاش کردند تا بدانند چرا برخی از سلول‌های خاص پوست می‌توانند به بازسازی پوست و تولید پوست جدید بپردازند. آنها با روش‌های بسیار پیشرفته توانستند شکل‌گیری زخم و بازسازی پوست را مقایسه کنند.

بیرناسکی ادامه داد: ما دریافتیم اگرچه این سلول‌ها، ریشه سلولی مشابهی دارند اما ریزمحیطهایی که زخم در آنها شکل می‌گیرد، مجموعه کاملا متفاوتی از ژن‌ها را فعال می‌کنند.

وی افزود: ما در این پژوهش جدید نشان داده‌ایم که می‌توان محیط زخم را به وسیله داروها تغییر داد و یا ژنتیک سلول‌های پیش‌ساز را به صورت مستقیم اصلاح کرد. هر دو اقدام می‌تواند رفتار سلول‌ها را طی فرآیند ترمیم زخم تغییر دهد و بر این روند موثر باشد.

این پژوهش، بینش‌های مهمی را در مورد سیگنال‌های مولکولی که در فرآیند ترمیم زخم موثر هستند، نشان می‌دهد و سیگنال‌های ژنتیکی که می‌توانند بر فیبروز غلبه کنند و بازسازی پوست بزرگسالان را بهبود ببخشند، شناسایی می‌کند.

این پژوهش، در مجله "Cell Stem Cell" به چاپ رسید.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: پوست سوختگي زخم سلول دانشمند ايراني سلول های پیش ساز بازسازی پوست سلول ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۰۳۶۴۴۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

با این فناوری انقلابی می‌توان درون سلول‌های سرطانی را مشاهده کرد!

ایتنا - محققان موفق به ابداع فناوری تصویربرداری جدیدی شده‌اند که امکان مشاهده درون سلول‌های سرطانی به صورت زنده و مطالعه نحوه تعامل آن‌ها با محیط اطراف را فراهم می‌کند.
این دستاورد می‌تواند گام مهمی در درک بهتر بیولوژی سرطان و توسعه درمان‌های موثرتر باشد.

این فناوری توسط تیمی از دانشگاه ساری انگلستان توسعه یافته که به دنبال مشاهده و مطالعه محتوای چربی یا لیپیدهای موجود در سلول‌های سرطانی بوده است. لیپیدها اجزای کلیدی در رشد، تکثیر و متاستاز سلول‌های سرطانی هستند.

در این روش، ابتدا سلول‌های سرطانی منفرد زنده از محیط کشت استخراج شده و با رنگ فلورسنت رنگ‌آمیزی می‌شوند. سپس با کمک طیف‌سنجی جرمی، ساختار دقیق لیپیدهای داخل سلول تعیین می‌گردد. در نهایت، پژوهشگران قادر به مشاهده تغییرات و تکامل سلول‌های سرطانی در پاسخ به تغییرات محیطی خواهند بود.

یوهانا فون گریشتن از دانشگاه ساری می‌گوید: "مشکل سلول‌های سرطانی این است که هیچ دو سلولی شبیه به هم نیستند. همین مسئله طراحی یک درمان مناسب را دشوار می‌سازد. توانایی مشاهده و مطالعه سلول‌های زنده منفرد بسیار هیجان‌انگیز است."

کارلا نیومن از GSK نیز معتقد است این روش جدید راه را برای مطالعه سلول‌های سرطانی با جزئیاتی که قبلا ندیده بودیم، هموار می‌کند و می‌تواند درمان‌های جدید و هدفمندتری را فراهم آورد.

علاوه بر کمک به درک بهتر سرطان، این فناوری می‌تواند بینش‌های ارزشمندی در مورد چگونگی پاسخ انواع سلول‌ها به پرتودرمانی و تشعشع نیز ارائه دهد. پژوهشگران امیدوارند این دستاورد بتواند به توسعه درمان‌های کارآمدتری برای سرطان و حتی سایر بیماری‌ها مانند بیماری‌های ایمنی و عفونی نیز کمک کند.

این تحقیقات که با همکاری کالج دانشگاهی لندن، شرکت‌های داروسازی GSK، یوکوگاوا و سایکس انجام شده، در مجله Analytical Chemistry منتشر گردیده است.

دیگر خبرها

  • مصدومیت ۴ نفر بر اثر انفجار گاز شهری در مراغه
  • مصدومیت ۴ نفر بر اثر انفجاری گاز شهری در مراغه
  • اجرای ترمیم روکش آسفالت محور اسپاین به سمت برج مراقبت فرودگاه امام
  • راهکارهای بهبود فضای بالکن
  • کشف تکنیکی جدید برای تغییر گروه خونی اهدایی
  • جزئیات ترمیم معدل داوطلبان کنکور اعلام شد
  • صفر تا صد تأیید سوابق تحصیلی و ترمیم نمرات داوطلبان کنکور
  • نگاهی به نقاط ضعف نسخه ترمیم‌یافته سند تحول بنیادین
  • ساخت نخستین سلول مغزی مصنوعی با آب و نمک 
  • با این فناوری انقلابی می‌توان درون سلول‌های سرطانی را مشاهده کرد!