Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرآنلاین»
2024-05-02@04:52:09 GMT

بانداژهای بادوام پزشکی با کمک امواج فراصوت

تاریخ انتشار: ۲۲ مرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۷۳۴۴۴۴

بانداژهای بادوام پزشکی با کمک امواج فراصوت

به نقل از وب‌سایت رسمی "دانشگاه بریتیش کلمبیا" (UBC)، گروهی از پژوهشگران در بخشی از یک همکاری بین‌المللی، راهی را برای کنترل چسبندگی بانداژهای چسبنده با استفاده از امواج فراصوت و حباب‌ها کشف کرده‌اند. یافته‌های این پژوهش جدید می‌توانند به پیشرفت‌های جدیدی در چسب‌های پزشکی بیانجامند؛ به ‌ویژه در شرایطی مانند پوست مرطوب که استفاده از چسب‌ها دشوار است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

دکتر "ژنوی ما" (Zhenwei Ma)، پژوهشگر ارشد این پروژه گفت: ما متوجه شدیم که از طریق بازی کردن با شدت امواج مافوق صوت می‌توانیم چسبندگی بانداژهای چسبنده را روی بسیاری از بافت‌ها به دقت کنترل کنیم.

به گفته دکتر "جیانیو لی" (Jianyu Li)، یکی دیگر از پژوهشگران این پروژه، بانداژها، چسب‌ها و برچسب‌ها، چسب‌های زیستی رایجی هستند که در خانه یا مراکز درمانی استفاده می‌شوند. با وجود این، آنها معمولا به خوبی روی پوست مرطوب نمی‌چسبند. همچنین کنترل محل استفاده، قدرت و مدت چسبندگی ایجادشده، چالش‌برانگیز است.

این گروه پژوهشی با همکاری دکتر "اوتی سوپونن" (Outi Supponen) و دکتر "کلر بورکوارد" (Claire Bourquard)، پژوهشگران موسسه دینامیک سیالات در "مؤسسه فناوری فدرال زوریخ" (ETH Zurich)، آزمایش‌هایی را روی میکروحباب‌های القاشده با امواج فراصوت انجام دادند تا چسب‌ها را چسبناک‌تر کنند.

دکتر "ژو هوآ گاو" (Zu-hua Gao)، از پژوهشگران این پروژه گفت: این فناوری تغییردهنده، پیامدهای زیادی را در بسیاری از شاخه‌های پزشکی به همراه خواهد داشت. ما بسیار هیجان زده هستیم که این فناوری را به مراکز ترمیم بافت، درمان سرطان و پزشکی دقیق انتقال دهیم.

سوپونن نیز در خصوص این پروژه گفت: فراصوت، میکروحباب‌های زیادی را ایجاد می‌کند که چسب‌ها را موقتا روی پوست فشار می‌دهند تا چسبندگی زیستی قوی‌تری داشته باشند. ما حتی می‌توانیم از مدل‌سازی نظری برای تخمین زدن دقیق محل چسبندگی استفاده کنیم.

این پژوهش نشان می‌دهد که چسب‌ها با بافت زنده مدل‌های حیوانی سازگار هستند. همچنین، می‌توان از این چسب‌ها برای انتقال دارو از طریق پوست استفاده کرد.

دکتر لی تصریح کرد: ما از طریق ادغام این پژوهش با مکانیک، مواد و مهندسی پزشکی، در انتظار تأثیر گسترده فناوری چسب زیستی خود در دستگاه‌های پوشیدنی، مدیریت زخم و پزشکی ترمیمی هستیم.

نتایج این پژوهش، در مجله Science به چاپ رسید.

46

کد خبر 1661479

منبع: خبرآنلاین

کلیدواژه: امواج فراصوتی پژوهش چسب ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۷۳۴۴۴۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

امواج بارشی آذربایجان‌غربی را فرا می‌گیرد

اردلان محمدپور رئیس اداره هواشناسی مهاباد گفت: بر اساس بررسی آخرین نقشه‌های پیش‌یابی و با فعالیت متناوب امواج بارشی، رگبار باران و رعد و برق همراه با وزش‌باد گاهی شدید و احتمال گرد و خاک و در نقاط مستعد بارش تگرگ همراه با تندباد لحظه‌ای تا اوایل هفته آینده پیش ‌ینی می‌شود.

وی افزود: علاوه بر آن احتمال آبگرفتگی معابر و سیلابی شدن رودخانه‌ها، احتمال برخورد صاعقه و خسارت به سازه‌های موقت در اثر تندباد لحظه‌ای وجود دارد و توصیه می‌شود دستگاه‌های اجرایی آمادگی آبگرفتگی معابر شهری و سیلابی شدن مسیل‌ها را داشته باشند.

محمد پور از شهروندان خواست در این مدت از تردد در حاشیه رودخانه‌ها و مسیل‌ها خودداری کرده و احتیاط در فعالیت‌های کوهنوردی، تردد‌های شهری و جاده‌ای، محکم‌سازی سازه‌های سبک، گلخانه‌ها و بنر‌های تبلیغاتی و توجه به توصیه‌های کارشناسان جهادکشاورزی را مد نظر قرار دهند.

باشگاه خبرنگاران جوان مهاباد مهاباد

دیگر خبرها

  • آغاز به کار بیست و چهارمین کنگره مغز و اعصاب کودکان
  • گفتگو با تهیه کننده مجموعه تلویزیونی «نون خ ۵»
  • ضرورت تدوین کلان روندها برای طراحی آینده متناسب با زیست بوم ایران
  • یافته‌های پژوهشگران برای افزایش ظرفیت دیالیز برای بیماران
  • رییس هیات اجرایی سی‌امین جشنواره علوم پزشکی رازی منصوب شد
  • سرپرست دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی زابل منصوب شد
  • چرا به سمت قبله نماز می‌خوانیم؟ + دلائل علمی
  • امواج بارشی آذربایجان‌غربی را فرا می‌گیرد
  • اعضای شورای فناوری پارک علوم و فناوری‌های نرم منصوب شدند
  • تبادل الکترونیک پرونده بیماران از اطاله دادرسی جلوگیری می‌کند